LeakLock conserveert en verzorgt keerringen, alsmede alle rubberen delen in het component. LeakLock is vrij van agressieve stoffen zoals chlorine, acetone en ketone, of andere chemische producten die een ongecontroleerde zwelling van de keerring tot gevolg hebben. LeakLock is al jaren succesvol duurzaam, onschadelijk, eenvoudig en snel. Geschikt voor alle alle oliesoorten en geschikt voor alle gesloten oliesystemen.

LeakLock dicht lekke keerringen, snel en duurzaam!

Toepassingen

Motoren / Aandrijving / Machines
De motor keerring moet van hoge kwaliteit zijn wegens de vele temperatuurwisselingen. Vooral bij auto’s die veel in het stadsverkeer worden gebruikt. Alle systemen waar keerringen in zitten kunnen gaan lekken, maar door de temperaturen van de motor, zeer laag tot zeer hoog, komt dit bij motoren eerder voor dan bij andere oliehoudende delen bij de auto. Door toepassing van LeakLock zal de optredende lekkage worden gestopt. Dure reparatietijd wordt voorkomen.
De keerring die op of aan bewegende delen zit moet naast het afdichten ook nog andere kwaliteiten hebben. Bijvoorbeeld een simmering, waar een as in schuift en draait, is er uiteraard geen vaste verbinding. De afdichting met de as is kleiner dan de moleculaire grootte van de olie. In deze situaties, waarbij de productie toleranties van de fabrikant meestal groter zijn dan 1 micron, zal de keerring ook moeten afdichten. Bij deze toepassingen is het contact tussen as en simmering onvermijdelijk en zal het slijtage proces ondanks smering door de olie langzaam optreden.
Stuurbekrachtiging
De stuurbekrachtiging kan hinderlijk gaan piepen zodra de motor wordt gestart. Dit piepen wordt veroorzaakt door een olielekkage in de stuurbekrachtiging. Wanneer hier te laat aandacht aan wordt gegeven zal, door het steeds verder samentrekken van de riem deze breken, wat had kunnen worden voorkomen bij tijdige toepassing van LeakLock. Een stuurbekrachtiging kan meestal niet worden gerepareerd en zal moeten worden vervangen. LeakLock stopt het piepen van de stuurbekrachtiging en voorkomt hoge kosten.
Hydrauliek
Reparaties aan hydraulische installaties zijn kostbaar in tijd en geld. Door toepassing van LeakLock wordt dit voorkomen, want: Tijdens het gebruik wordt de lekkage verholpen.

Kwaliteit

LeakLock is een uniek hoogwaardig product voor alle soorten olie en systemen die in de praktijk zijn werking heeft aangetoond. De positieve werking wordt onderbouwd door een test van een onafhankelijk laboratorium. In tegenstelling tot vele andere producten is LeakLock vrij van agressieve stoffen zoals Chlorine – Acetone – Ketone.
AEA Technology rail BV heeft een onderzoek verricht naar de werking van LeakLock.
LeakLock is te verkrijgen in flessen van 150 ml, 500 ml en 1000 ml.